Meistä jokainen tekee virheitä aivan joka päivä. Välillä ne ovat suuria, välillä pieniä. Ratkaisevaa on kuitenkin se, huomaatko omia virheitäsi ja opitko niistä. Valitettavan harva huomaa, vielä harvempi oppii, saati muuttaa toimintaansa oppimansa perusteella.

Mitä tapahtuu, kun myyjä ei huomaa omia virheitään? Tuloksena on yleensä työpaikan vaihtumisen kierre tai työttömyyden putki. Jotkut toki saattavat pärjätä koko myyntiuransa selittelemällä ja säätämällä, mutta tulokset ovat pääsäntöisesti heikomman neljänneksen puolella.

Mitä tapahtuu myyntimiehelle, joka ei kehitä omaa osaamistaan? Yleensä tulee joku, joka ajaa tiedoissa ja taidoissa ohi – oikealta ja vasemmalta. Eikä tämä ole kiinni iästä tai koulutustaustasta.

SokeatOppiminen ja itsensä kehittäminen on kiinni asenteesta, halusta kehittää omaa toimintaansa. Siitä, että tunnustaa olevansa epätäydellinen ja voivansa tulla paremmaksi.

Usein kohtaa myyntitykkejä ja muita ammattilaisia, jotka ovat sokeita omille heikkouksilleen. Keuhkot on imetty täyteen itsevarmuuttaa ja itseriittoisuutta, eivätkä elämän pikku kolhut niitä tyhjennä. Virheet löydetään aina kätevästi työnantajasta, kollegoista tai pahimmillaan asiakkaista.

Sokea myyntitykki kulkee omalla mukavuusalueellaan. Rohkeus kokeilla jotain uutta tai kenties kokonaan toista toimintatapaa on jäänyt kurahaalarin kera sinne hiekkalaatikon nurkalle.

Sokeus johtaa omien kykyjen yliarviointiin ja asiakkaiden aliarviointiin. Se tie on lyhyt ja vähätuloinen.

Tästä pääset sarjan aikaisempiin julkaisuihin:

1. Ylimielisyys
2. Kateus
3. Viha
4. Laiskuus
5. Ahneus
6. Ylensyönti
7. himo

Alkuperäinen myyntimiehen 7. kuolemansyntiä Tuplaamon sivuilla