Myyntimiehen 7+1 kuolemansyntiä osa: 8. Sokeus

Kirjoittanut | 15.4.2014

Meistä jokainen tekee virheitä aivan joka päivä. Välillä ne ovat suuria, välillä pieniä. Ratkaisevaa on kuitenkin se, huomaatko omia virheitäsi ja opitko niistä. Valitettavan harva huomaa, vielä harvempi oppii, saati muuttaa toimintaansa oppimansa perusteella.

Mitä tapahtuu, kun myyjä ei huomaa omia virheitään? Tuloksena on yleensä työpaikan vaihtumisen kierre tai työttömyyden putki. Jotkut toki saattavat pärjätä koko myyntiuransa selittelemällä ja säätämällä, mutta tulokset ovat pääsäntöisesti heikomman neljänneksen puolella.

Mitä tapahtuu myyntimiehelle, joka ei kehitä omaa osaamistaan? Yleensä tulee joku, joka ajaa tiedoissa ja taidoissa ohi – oikealta ja vasemmalta. Eikä tämä ole kiinni iästä tai koulutustaustasta.

SokeatOppiminen ja itsensä kehittäminen on kiinni asenteesta, halusta kehittää omaa toimintaansa. Siitä, että tunnustaa olevansa epätäydellinen ja voivansa tulla paremmaksi.

Usein kohtaa myyntitykkejä ja muita ammattilaisia, jotka ovat sokeita omille heikkouksilleen. Keuhkot on imetty täyteen itsevarmuuttaa ja itseriittoisuutta, eivätkä elämän pikku kolhut niitä tyhjennä. Virheet löydetään aina kätevästi työnantajasta, kollegoista tai pahimmillaan asiakkaista.

Sokea myyntitykki kulkee omalla mukavuusalueellaan. Rohkeus kokeilla jotain uutta tai kenties kokonaan toista toimintatapaa on jäänyt kurahaalarin kera sinne hiekkalaatikon nurkalle.

Sokeus johtaa omien kykyjen yliarviointiin ja asiakkaiden aliarviointiin. Se tie on lyhyt ja vähätuloinen.

Tästä pääset sarjan aikaisempiin julkaisuihin:

1. Ylimielisyys
2. Kateus
3. Viha
4. Laiskuus
5. Ahneus
6. Ylensyönti
7. himo

Alkuperäinen myyntimiehen 7. kuolemansyntiä Tuplaamon sivuilla

Miten voin palvella sinua?

Kysy lisää

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere
TwitterLinked InFacebookInstagramYouTube
Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere

Tietosuojaseloste

Kukaan ei pääse huippusuorituksiin yksin – valmentaja auttaa kaivamaan timantin esiin ja hiomaan sen säkenöiväksi!

Kukaan ei pääse huipputuloksiin yksin – Varikko™

Toisinaan vain on niin, että hyväkään myyjä ei pääse parhaalle tasolleen. Taustalta voi löytyä montakin erilaista syytä, mutta yhteistä niille on, että niitä ei välttämättä näe läheltä. Sen sijaan tilannetta tuorein silmin katsova ulkopuolinen bongaa ne usein nopeastikin. Sitten jää enää jäljelle tilanteen korjaaminen ja jo vain taas mylly jauhaa.

Varikko™ on paikka, jossa myyjäsi tai vaikka sinä itse pääsee altistamaan itsensä kunnolliseen tarkastukseen ja huoltoon. Kyse on myyjän sparrauksesta, jossa tarkoituksena on löytää keinot saada kone käymään taas kaikilla sylintereillä. Mekaanikkona Varikolla™ häärii myyntikuiskaaja Pasi Rautio.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *