Tähän mennessä Pasi Raution elämässä tapahtunutta

Yrittäjyys oli selvä polku. Astuin perheyrityksemme tiskin taakse jo 8-vuotiaana. Siitä syttyi kipinä, joka 24 vuotta myöhemmin johti oman yrityksen perustamiseen. Vaikka suunta yrittäjyyteen oli selvä, polulle tarvittiin monta risteystä.

Oman yrityksen perustaminen pyöri mielessä koko ajan enemmän tai vähemmän. Sopivan idean löytyminen tuntui olevan kiven alla, joten erilaisia kokemuksia piti kerätä matkan varrelta. 15-vuotiaana omaan asuntoon ja omaan talouteen muutto aloitti polun, joka johdattaa eteenpäin edelleen.

Matkan varrella olen myynyt valokuvaustarvikkeita, lehtiä, kotimaisia artisteja, sohvia, kulutuselektroniikkaa, tupakkaa, ruokaa, viinaa, liikelahjoja ja matkailuelämyksiä. Kokemusta on kerätty myös tiskijukkana, vaatemallina, tapahtumajärjestäjänä ja nurmikonleikkaajana.

Jo yli neljännesvuosisata ihmisten parissa työskentelyä, myyntiä ja asiakaspalvelua. Melkoinen ura, kun aikaisin aloittaa.

Pesti tupakkayhtiön kouluttajana toi eteen haaveammatin. Koulutettavien silmien syttyminen antoi tunteen, jonka tahdon jakaa edelleen. Toisten ihmisten auttaminen ja heidän potentiaalinsa löytäminen on moottori, joka ajaa minua eteenpäin.

Huhtikuun lopun päivä vuonna 2009 muutti elämän. Nykyinen yhtiökumppani, lapsuuden aikainen ystävä Jukka Lahti soitti juuri oikealla hetkellä ja kertoi omasta ideastaan. Oy TuloksenTuplaustoimisto Ab muuttui paperilta oikeaksi yritykseksi.

Vuodet yrittäjänä ovat opettaneet myynnistä ja markkinoinnista paljon asioita, useimmat niistä kantapään kautta. Niistä on hyvä jakaa muillekin messuilla, seminaareissa, koulutuksissa ja henkilökohtaisissa sparrauksissa.

Koulutan itseäni jatkuvasti. Vain sillä tavalla voin taata asiakkailleni, että tieto jota tarjoan, on ajan tasalla. Vuodessa kulutan ammattikirjallisuutta kymmeniä niteitä.

Annan aikaani myös vapaa-ehtoisena YES-kummina Pirkanmaan kouluille. Käyn puhumassa yrittäjyydestä, asenteesta ja motivaatiosta oppilaitoksissa, yläkoulusta ammattikorkeaan. Minut palkittiin joulukuussa 2014 valtakunnallisella vuoden YES-kummi palkinnolla työstä yrittäjyyskasvatuksen eteen. Sparraan myös uusia yrittäjiä oppisopimuskeskusten kautta.

Intohimoni on auttaa ihmisiä. Olen onnekas, että saan tehdä sitä työkseni.