Myyjäsi voisivat luultavasti tehdä vähintään puolet enemmän tulosta

Myynti on taitolaji. Kun toinen myyjä tekee kauppoja liukuhihnalta ja toinen saa juuri ja juuri puserrettua yhden kaupan kuukaudessa, ero löytyy osaamisesta. Osaamisesta, jota ihan jokainen voi kehittää. Minä autan sinua valmentamaan myyjistäsi parempia.

Myyntityö myös muuttuu jatkuvasti tekniikan kehittyessä. Silti periaatteet pysyvät samoina; myynti on psykologiaa. Jos sinun alaisuudessasi on myyjiä, joiden pitäisi tehdä tulosta, sinun tehtäväsi on taata heille kaikki mahdollinen tuki työhönsä. Kiinteä osa sitä on myyntivalmennus.

Juuri sitä tarjoan sinulle. Suosituin ja tuloksekkain tuotteeni on Repsikka™. Siinä hyppään myyjän mukaan myyntikäynneille. Tarjolla on myös Repsikka™ Myymälä, joka tapahtuu kivijalkamyymälässä tai jossain muussa kiinteässä myyntipaikassa, vaikkapa messuilla.

Tarjoan myös suoraa sparrausta myyjille ja myynnin johtohenkilöille. Sparraus tapahtuu henkilökohtaisten tapaamisten kautta joko Tuplaamon tiloissa tai verkon kautta. Mikäli tarvitset isompaa myynnin remonttia tai koulutusohjelmaa koko myyntitiimillesi, minulta löytyy ratkaisu siihenkin.

Alta löydät lisää tietoa Repsikka™-palvelusta. Muut toteutukset räätälöidään tarpeesi mukaan. Kaikki palveluni tähtäävät vain yhteen päämäärään: myynnin kasvattamiseen. Jos sinulla on sama tavoite, ota ihmeessä yhteyttä: 0400 300 385 tai pasi@tuplaamo.fi.

Kun kaipaat rapsakkaa kohennusta myyjäsi tuloksiin, valitse Repsikka™

Vanhoina hyvinä aikoina uusi myyjä oppi työnsä konkareilta. Myyjälegenda Lalle Michelson kertoo kirjassa Myynninmurtajat, kuinka hän aloitti myyntiuransa IBM:llä. Neljän kuukauden opiskelun jälkeen hän pääsi ensimmäisen kerran myyntikäynnille – kantamaan kokeneen myyjän salkkua. Mitään ei saanut sanoa. Vasta pari kuukautta myöhemmin hän ryhtyi itse myymään.

Valitettavasti nykyään tällaiseen totaaliseen perehdytykseen on harvoin mahdollisuuksia, mutta se ei poista menetelmän tehokkuutta. Luokkahuoneesta myyjä pystyy kyllä saamaan apuja työhönsä, mutta edistyminen on hidasta ja hyvin paljon myyjän omalla vastuulla. Kun opit tuodaan käytännön tilanteisiin valmentajan ollessa paikalla, myyjän oppimis- ja tuloskäyrät lähtevät Hornetin vauhdilla kohti aurinkoa.

Näin toimii Repsikka™:

  • Yhdelle myyjälle kerrallaan
  • Myymälä-versiossa valmennettavia voi olla kerralla kaksi
  • Nopeita tuloksia, koska päästään pureutumaan oikeisiin asioihin heti
  • Myyjät myyvät koko valmennuksen ajan, eli ei luokkahuonekoulutuksen tyhjäkäyntiä
  • Saat tietää myyjästäsi enemmän, sillä jokaiseen Repsikkaan™ sisältyy ExtendedDISC-analyysi