Myyntimiehen 7 + 1 kuolemansyntiä: 6. Ylensyönti

Kirjoittanut | 1.4.2014

Kuuntele:

[powerpress]

On välillä tervettä sanoa asiakkaalle ei. Usein uusilla tai ensimmäistä kertaa todellisessa pulassa olevilla yrityksillä on tapana luvata asiakkaalle palveluita ja tuotteita, joita ei välttämättä ole edes ”hyllyssä”. Tehdään siis kaikkea kaikille.

Varsinkin ict-maailmassa tunnetaan myyntimies, joka lupaa toimittaa kaikkien muiden ohjelmistojen kanssa saumattomasti keskustelevan ja kaikki asiakkaan toivomat toiminnot ja sata muuta ominaisuutta sisältävän järjestelmän kolmen viikon kuluttua. Valitettavasti se ohjelmisto on pelkkä urbaanilegenda.

kuolemansynnit_ylensyontiYlensyöntiin lupausten kanssa on helppo sortua. Jos kassakriisi tai kalenteri huutaa tyhjyyttään, on helppo sanoa ”joo”. Yleensä se tarkoittaa hätärinä tilattuja alihankintatöitä, jotka eivät milloinkaan jätä sinne kateviivan paremmalle puolelle riittävästi hyvää.

Kaiken lisäksi helppo ”joo”, tarkoittaa yleensä lupauksia, joiden pitäminen on toisista ihmisistä riippuvaista.

Ylensyönti asiakkaiden haalimisen muodossa on vaarallista. Keskitytään uusiin asiakkaisiin ja unohdetaan vanhat. Pahimmassa tapauksessa haalitaan uusia asiakkaita oman tuotantokapasiteetin kustannuksella.

Älä siis ison kaupan toivossa lupaa enempää kuin pystyt toimittamaan. Ja kun sitten olet saanut sen kaupan, toimita enemmän kuin lupasit.

Tästä pääset artikkelisarjan aikaisempiin tarinoihin:

1. Ylimielisyys
2. Kateus
3. Viha
4. Laiskuus
5. Ahneus

Miten voin palvella sinua?

Kysy lisää

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere
TwitterLinked InFacebookInstagramYouTube
Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere

Tietosuojaseloste

Kukaan ei pääse huippusuorituksiin yksin – valmentaja auttaa kaivamaan timantin esiin ja hiomaan sen säkenöiväksi!

Kukaan ei pääse huipputuloksiin yksin – Varikko™

Toisinaan vain on niin, että hyväkään myyjä ei pääse parhaalle tasolleen. Taustalta voi löytyä montakin erilaista syytä, mutta yhteistä niille on, että niitä ei välttämättä näe läheltä. Sen sijaan tilannetta tuorein silmin katsova ulkopuolinen bongaa ne usein nopeastikin. Sitten jää enää jäljelle tilanteen korjaaminen ja jo vain taas mylly jauhaa.

Varikko™ on paikka, jossa myyjäsi tai vaikka sinä itse pääsee altistamaan itsensä kunnolliseen tarkastukseen ja huoltoon. Kyse on myyjän sparrauksesta, jossa tarkoituksena on löytää keinot saada kone käymään taas kaikilla sylintereillä. Mekaanikkona Varikolla™ häärii myyntikuiskaaja Pasi Rautio.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *