Myyjän 7 + 1 kuolemansyntiä: 4. Laiskuus

Kirjoittanut | 25.2.2014

Tämä on neljäs osa Myyjän 7+1 kuolemansyntiä -artikkelisarjasta. Tällä kertaa käsittelyssä laiskuus.

Laiskotteleva leijonaMeillä on tapana tehdä asioita niin kuin se on meille helpointa. Itsensä haastaminen uusien asioiden tekemiseen on vaikeaa, koska pelkäämme muutosta.

Helpoimman tien valintaan liittyy myös laiskuus. Jos pääsen juuri ja juuri esimiehen määräämään tavoitteeseen, teen asian mahdollisimman vähällä vaivalla.

Kaikessa on kyse tavoitteista ja itsensä johtamisesta. Mikäli tavoitteet eivät ole selkeät tai oman toiminnan johtamisen taidoissa on puutteita, päämäärätön ”siitä mistä aita on matalin” -mentaliteetti eli suomeksi laiskuus, kuihduttaa toimintaa.

Jos myyntimies ei ymmärrä kenelle on myymässä ja mitä asiakas oikeasti haluaa, ei kauppoja synny. Jos myyjä ei ota selvää asiakkaasta, ei kysele myyntikäynnillä, ei kuuntele asiakasta, miten hän voisi osata kertoa oikeat asiat. Oman tutun, pahimmassa tapauksessa firman nettisivuilta sellaisenaan löytyvän presentaation läpikäynti ei juuri asiakasta sytytä.

Ota jokainen käynti sellaisena kuin se olisi elämäsi ainut tilaisuus. Tee kaikkesi, jotta annat asiakkaalle vain parasta. Älä anna laiskuuden iskeä niskaasi, haasta itseäsi päivittäin. Kun haastat itseäsi, huomaat kuinka tuloksesi paranevat.

Tästä pääset artikkelisarjan aikaisempiin tarinoihin:

1. Ylimielisyys
2. Kateus
3. Viha

Miten voin palvella sinua?

Kysy lisää

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere
TwitterLinked InFacebookInstagramYouTube
Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere

Tietosuojaseloste

Kukaan ei pääse huippusuorituksiin yksin – valmentaja auttaa kaivamaan timantin esiin ja hiomaan sen säkenöiväksi!

Kukaan ei pääse huipputuloksiin yksin – Varikko™

Toisinaan vain on niin, että hyväkään myyjä ei pääse parhaalle tasolleen. Taustalta voi löytyä montakin erilaista syytä, mutta yhteistä niille on, että niitä ei välttämättä näe läheltä. Sen sijaan tilannetta tuorein silmin katsova ulkopuolinen bongaa ne usein nopeastikin. Sitten jää enää jäljelle tilanteen korjaaminen ja jo vain taas mylly jauhaa.

Varikko™ on paikka, jossa myyjäsi tai vaikka sinä itse pääsee altistamaan itsensä kunnolliseen tarkastukseen ja huoltoon. Kyse on myyjän sparrauksesta, jossa tarkoituksena on löytää keinot saada kone käymään taas kaikilla sylintereillä. Mekaanikkona Varikolla™ häärii myyntikuiskaaja Pasi Rautio.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *