Voimahali

Kirjoittanut | 4.12.2014

Edessäni seisoo päivittäin myyntiä tekevä ammattilainen. Kehonkieli viestii epävarmuutta ja kymmeniä muita asioita, eikä kyseessä ole edes myyntitilanne. Lavalla seisoo ammatikseen puhuva, jonka ilmeet viestivät epävarmuutta, aliarviointia ja ylimielisyyttä.

Katson itseäni videolta esiintymässä messuilla. Silmä kovana spottaan omia puutteitani, viestejä joita tahtomattani adrenaliinihuumassa lähetän. Tiedostamattani teen paljon asioita, jotka muuttavat sanomani toiseksi. Alan tutkia asiaa.

Tuttuni jakaa ensin Simon Sinekin Why leaders eat last -videon. Katson sen uudelleen ja uudelleen. Vastauksia kolahtelee moneen asiaan. Ymmärrän viimein (luulen niin) miksi Esa Saarinen seminaariensa alussa pistää ihmiset antamaan toisilleen voimahalit. Luulen, että kyseessä on kemia.

Pistän sinut nyt oppimaan, katso Sinekin video, löydät vastauksen sieltä.

Yritän oppia joka päivä jotain uutta. Niinpä jatkoin kehonkielen tutkimista. Löysin psykologian tohtori Amy Cuddyn Ted-puheen, jossa hän avaa ajatusta kuinka kehonkielemme muokkaa keitä olemme. Tyhjän päälle tätä puhetta ei ole tarvinnut rakentaa, taustalla on tutkimus. Hänen tutkimuksessaan selvitettiin miten hormonit ja kehon kemiat vaikuttavat meihin.

pasi_voimaileeCuddy tiimeineen tutki miten niin sanotut korkean energian asennot (”high power poses”) ja matalan energian asennot (”low-power poses”) vaikuttavat testosteroni- ja kortisolitasoon (stressihormoni) kahdessa minuutissa. Samalla testattiin koehenkilöiden riskinsietoa uhkapelaamisella.

Puolet jengistä pörhisteli pari minuuttia ja puolet kokeili suojaavia, alistuvia asentoja.

Kahdessa minuutissa 86 % pörhistelijöistä pelasi uhkapelejä (ottivat riskejä), kun matalan energian ryhmästä vain 60 % otti riskin.

Vain kahdessa minuutissa pörhistelijöiden testosteronitaso nousi 20 % ja kortisolitaso laski jopa 25 %. Matalaenergian ryhmässä testosteroni laski kymmenen prosenttia ja kortisolin taso nousi 15 %.

Tutkimuksen mukaan sanattomat kehon viestit vaikuttavat ajatteluumme ja itsetuntemukseemme. Pienillä muutoksilla voimme vaikuttaa siihen, miten itsevarmaksi ja stressaantuneiksi tunnemme itsemme.

Mitä sinun siis täytyy tehdä ennen jokaista tärkeää tapaamista, puhetta, työhaastattelua tai vaikka ensitreffejä. Anna itsellesi kunnon voimahali, tuuleta, hihku, seiso kuin supermies. Anna itsellesi ilmainen annos testosteronia ja vähennä stressihormonia.

Jos aamulla ei hymyilytä, pistäpä kynä poikittain huulten väliin. Parin minuutin jälkeen on pakko nauraa.

Voimahali!

Miten voin palvella sinua?

Kysy lisää

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere
TwitterLinked InFacebookInstagramYouTube
Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies
Apple Certified Sales Trainer
pasi@tuplaamo.fi
0400 300 385

Oy TuloksenTuplausToimisto Ab
Hatanpään valtatie 34 C
33100 Tampere

Tietosuojaseloste

Kukaan ei pääse huippusuorituksiin yksin – valmentaja auttaa kaivamaan timantin esiin ja hiomaan sen säkenöiväksi!

Kukaan ei pääse huipputuloksiin yksin – Varikko™

Toisinaan vain on niin, että hyväkään myyjä ei pääse parhaalle tasolleen. Taustalta voi löytyä montakin erilaista syytä, mutta yhteistä niille on, että niitä ei välttämättä näe läheltä. Sen sijaan tilannetta tuorein silmin katsova ulkopuolinen bongaa ne usein nopeastikin. Sitten jää enää jäljelle tilanteen korjaaminen ja jo vain taas mylly jauhaa.

Varikko™ on paikka, jossa myyjäsi tai vaikka sinä itse pääsee altistamaan itsensä kunnolliseen tarkastukseen ja huoltoon. Kyse on myyjän sparrauksesta, jossa tarkoituksena on löytää keinot saada kone käymään taas kaikilla sylintereillä. Mekaanikkona Varikolla™ häärii myyntikuiskaaja Pasi Rautio.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *