Kukaan ei pääse huippusuorituksiin yksin – valmentaja auttaa kaivamaan timantin esiin ja hiomaan sen säkenöiväksi!

Kuulemme ja kerromme jatkuvasti tarinoita eri alojen huipputekijöistä – yrittäjistä, urheilijoista, käsityömestareista, lakimieslegendoista, kirjailijoista, myyjistä. He kaikki ovat lahjakkaita, ahkeria, sinnikkäitä ja menestyksensä ansainneet. Silti he muistavat aina ensimmäisenä kiittää taustajoukkojaan.

Oppi-isät ja -äidit, mentorit, neuvonantajat, valmentajat ovat osaltaan auttaneet rakentamaan sen osaamisen ja itseluottamuksen, jotka ovat vieneet heidät menestykseen. Ja he tietävät tämän. He tietävät, että yksin he eivät olisi asemaansa saavuttaneet.

Mitä enemmän työ luo paineita, sitä tärkeämpää on ulkopuolinen tuki. Yrittäjänä, johtajana tai myyjänä haluat saada tuloksia. Siitä taas syntyy paine vähintäänkin oman pään sisällä, luultavasti toki myös ulkopuolelta. Jos noiden paineiden kanssa jää yksin, jossakin vaiheessa pamahtaa.

Avoin keskustelu auttaa kehittymään ja hallitsemaan paineet

Kovat tavoitteet tarkoittavat sitä, että täytyy kehittyä. Täytyy jatkuvasti tulla paremmaksi omassa työssään. Tarvitaan uusia tietoja ja taitoja, joita täytyy myös harjoitella, mutta etenkin tarvitaan varmuutta ja luottamusta omaan osaamiseensa. Siinä auttaa oma luottohenkilö, jonka kanssa pystyy keskustelemaan avoimesti kaikista työhön ja elämään liittyvistä asioista.

Myyjälle varoventtiilinä pitäisi toimia ensisijaisesti esimies, mutta välttämättä hänelle ei voi kaikkea kertoa. Varsinkin jos hänellä on tarve keskustella omista heikkouksistaan, suhteista työkavereihin ja johtoon, tilanne on hankala. Yrittäjälle tai johtajalle taas sitä luottohenkilöä ei välttämättä löydy lähipiiristä lainkaan.

Yrittäjä yrittäjälle, myyjä myyjälle

Luotettava juttukumppani auttaa jo paljon, mutta vaikkapa lapsuuden kaveri ei välttämättä ymmärrä tilannettasi kunnolla. Jokainen meistä juttelee mieluiten sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa meillä on jotakin yhteistä. Jonkun, jolla on samoja kokemuksia ja joka suhtautuu niihin samalla tavalla. Myyjä juttelee mieluiten myyjän kanssa, yrittäjä yrittäjän.

Juuri tuollaista ymmärtävää ja osaavaa sparrausta yrittäjälle, myyntijohtajalle tai myyjälle tarjoaa Tuplaamo Varikko™, eli käytännössä minä, Pasi Rautio. Olen tehnyt myyntiä yli 25 vuotta, valmentanut myyjiä lähes viisitoista vuotta ja toiminut yrittäjänä yli kymmenen vuotta. Kilometrejä, kohtaamisia, keskusteluja ja kokemuksia on siis plakkarissa paljon. Sieltä on hyvä ammentaa.

Varikko™ ei ole neuvontaa – ensisijaisesti

Neuvot ja ohjeet ovat tärkeitä, mutta niitä varten löytyy kyllä koulutuksia ja kirjoja. Varikolla töitä tekee ensisijaisesti sparrattava itse. Minun tehtäväni on kysyä oikeita kysymyksiä ja toimia pallotteluseinänä.

Myyjä saattaa esimerkiksi miettiä onko hänen tapansa avata keskustelu uuden asiakkaan kanssa toimiva. Silloin minä voin tuoda keskusteluun erilaisia vaihtoehtoja, joista yhdessä myyjän kanssa haetaan uusia tapoja. Lopulta voidaan toki päätyä siihen, että nykyinen tapa on toimiva, mutta tulosparannus tulee siitä, että nyt myyjä luottaa avaukseensa enemmän ja tekee sen siksi vakuuttavammin.

Toki suoria ohjeitakin voin antaa, jos niille on tarvetta. Olet varmaankin kanssani kuitenkin samaa mieltä siitä, että sokea ohjeiden noudattaminen tuo harvoin huipputuloksia. Omat oivallukset antavat aina eniten ja jäävät myös parhaiten mieleen.

Neljä tuntia Varikkoa kuukaudessa

Varikko™ ei ole pikalääke akuuttiin kassakriisiin, vaan se on pitkän linjan kehittämistä. Tuloksia toki saa ja pitää odottaa nopeasti, sillä ilman tavoitteita mikään ei kehity. Tarkoitus on kuitenkin löytää elämänmittainen kehittymisen polku.

Peruslähtökohta on se, että pidämme verkkopalaverin kerran viikossa. Jos tahti tuntuu liian tiukalta, voimme ottaa aikatauluksi kahden tunnin tapaamisen kahden viikon välein. Merkitsemme kuitenkin aina kalenteriin koko kuukauden tapaamiset kerralla.

Jos ja kun tekeminen kehittyy ja sparrauksen tarve vähenee, voimme yhteisellä päätöksellä siirtyä kahden tunnin kuukausimäärään. Silloin mieluusti pidämme tunnin palaverin joka toinen viikko.

Varikko™ avaa lukkoja

Sparraus on erinomainen vaihtoehto hänelle, joka osaa jo paljon, mutta ei vaikuta saavan potentiaalistaan kaikkea irti. Ehdottomasti homman onnistuminen edellyttää sitä, että sparrattava todella haluaa kehittyä työssään. Esimies voi toki komentaa myyjän Varikolle™, mutta ilman omaa halua tuloksia ei kannata odotella.

Kuten sanottua, olen valmentanut ja sparrannut vuosien aikana kymmeniä ja taas kymmeniä yrittäjiä, esimiehiä ja myyjiä. Heidän kanssaan olemme onnistuneet avaamaan mm. Tällaisia lukkoja:

 • Myyntiprosessi hukassa
 • Myyntipelko, luurikammo
 • Myyntiesityksen sisältö ja esittäminen
 • Tarjous ja tarjouksen esittäminen
 • Tuotteistaminen
 • Sosiaalisen myynnin vaikeus.

 Varikko™ sopii erityisen hyvin esimerkiksi:

 • Yrittäjälle, joka haluaa selkeyttää myyntiä, markkinointia, omaa suuntaa, tekemistä.
 • Myyjälle, joka haluaa viilata omia myyntitaitojaan, saada toisen mielipiteen tekemilleen toimilleen tai joka haluaa löytää uusia toimintamalleja.
 • Myyntijohtajalle, joka haluaa kehittää näkemystään myynnistä ja markkinoinnista, ihmisten johtamisesta ja omasta kehittymisestään.

  Viestintäyrittäjän Varikko™-kokemuksia – Jarkko Ambrusin

  Lähdin etsimään palvelua, jossa saisin käytännön apua ja näkökulmia myyntini ja markkinointini kehittämiseksi. Olen istuskellut vuosien saatossa erilaisissa seminaareissa ja suuremmille joukoille suunnatuissa koulutuksissa. Niiden ongelma on kuitenkin ollut aina sama: kuinka saan yleispätevät opit kääntymään omaan toimintaani?

  Pasin henkilökohtaisessa valmennuksessa olen rakentanut omaa polkuani näkemyksellisessä ja turvallisessa ympäristössä. Pasi on auttanut minua löytämään itselleni luonnollisimmat tavat tehdä asioita ja myös haastanut sopivasti silloin, kun sen paikka on. Hän on myös osannut suomentaa minulle myynnin ja markkinoinnin jargonia ja ohjata potentiaalisten karikkojen ohi.

  Toisaalta Pasin suuri vahvuus on se, että häneltä ei lopu löyly kesken. Siinä vaiheessa, kun pohdimme pierunappeja maanantai-iltapäivänä vedet silmissä nauraen ja saamme siitä vielä aikaiseksi aidosti toimivan markkinointi- ja tuotteistuskonseptin, tiedän että olemme oikealla tiellä!

  Kun käymme asioita läpi säännöllisesti, tekemiseen tulee jatkuvuutta. Positiivinen paine on hyväksi: En viitsi montaa kertaa istua yhteiseen hetkeemme, jos en ole itse tehnyt mitään.

  Pasin valmennus sopii kaikille pk-yrittäjille, jotka haluavat tehdä omannäköistä markkinointia tehokkaaksi todetuilla ja myös yrittäjän kukkarolle sopivilla tavoilla.

  Suurin oivallukseni on ollut se, että kun asioita tehdään määrätietoisesti vaikka vain 15 minuuttia viikossa, vuoren huipulle on mahdollista kiivetä ilman suurta hyperventilointia. Ja että suuret möykyt myynnissä, markkinoinnissa ja tuotteistamisessa alkavat viikko viikolta kääntyä ymmärrettäviksi ja mahdollisiksi käytännön teoiksi.

  Nyt minulla on suunnitelma sekä lähiviikoille että kauemmas tulevaisuuteen. Ja luottamus siihen, että tällainen humanistinretkukin voi oppia myymään, markkinoimaan ja tuottamaan aiempaa parempaa hyötyä omille asiakkailleen.

  Jarkko Ambrusin

  Yrittäjä, Viestintävahvistin

  Kemia- ja sisältötakuu – jos homma ei toimi, en laskuta

  Kemialla on kaikessa valmennuksessa suuri merkitys. Sparrattavan ja sparraajan täytyy tulla toimeen keskenään, jotta tuloksia voisi tulla. Onneksi sellainen asia paljastuu yleensä hyvin nopeasti ja rehellisyys on siinä tilanteessa paras ystävä. Jos siis käy ilmi, että ohjelmaa ei kannata jatkaa, en luonnollisestikaan laskuta.

  Samaa pätee – Tuplaamon tapaan – myös sisältöön. Jos osallistuja kokee, että ei saa tapaamisista hyötyä hinnan edestä, myös silloin jätän laskutamatta.

  Ja molempiin tapauksiin pätee se, että jos maksoit ennakkoon, palautamme rahasi.

  Vain viisi kaksi paikkaa tarjolla – hae heti!

  Valmentaminen on palkitsevaa puuhaa, mutta valitettavasti en pysty tarjoamaan sitä kaikille halukkaille. Varikko™-paikkoja on tarjolla kerrallaan vain viidelle sparrattavalle ja siksi mukaan pääsijät valitaan tarkkaan. Tällä hetkellä tilaa on vielä kahdelle.

  Varikon hinta on aluksi 1670 € +alv 24 %/kuukausi. Kun tekeminen etenee, voimme siirtyä yhteisestä sopimuksesta kahteen tuntiin kuukaudessa, jolloin hinta laskee 870 euroon/kuukausi.

  Hae paikkaa itsellesi tai alaisellesi heti alla olevalla lomakkeella ja katsotaan päästäänkö rakentamaan loistokkaampaa tulevaisuutta yhdessä!

  Varikolta

  Pasi Rautio
  0400 300 385
  pasi@tuplaamo.fi

  Hae paikkaa tästä: