Valmiita kuvia ja tekstejä esittelymateriaaleihin

Jotta sinun ei tarvitsisi tuhlata aikaa kyselyihin, odotteluun, kuvien käsittelyyn ynnä muuhun, täältä voit ladata valmiit esittelytekstit ja kuvat mihin tahansa materiaaleihin. Puheenvuorojen esittelyt löydät suoraan tarjouksesta.

Kuvat

Nettikäyttöön:

Painokäyttöön:

Tekstit

Valitse jokin lyhyistä versioista tai jos tilaa on enemmän, käytä pitkää esittelyä.

Lyhyt 1:

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies

Viisitoistavuotiaana oman elämänsä herraksi. Sai kipinän yrittäjyyteen ja asiakaspalveluun
kahdeksanvuotiaana perheyrityksen tiskin takana. Pitkä matka takana ihmisten palvelijana ja myynnin saarnamiehenä. Vielä pidempi matka edessä.

Lyhyt 2:

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies

Tee paljon ja tee kaikki virheet itse. Näistä Pasi ammentaa tarinoita herättääkseen toisissa halun muuttua. Liian yksinkertaisia asioita tarjoiltuna vasten kasvoja, joita useimmat meistä jättää tekemättä.

Lyhyt 3:

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies

Pasi valmentaa, kouluttaa, kiertää puhumassa ja auttaa muita menestymään. Opiskelijoita, palkollisia, yrittäjiä, johtajia, myyjiä tai sellaisiksi haluavia. Nuorena oman vitsansa vääntänyt. Tuhansia kilometrejä, satoja virheitä. Oppimisen polku jatkuu edelleen.

Pitkä:

Pasi Rautio
Myyntikuiskaaja, markkinoinnin apumies

Pasin myyntiura alkoi kahdeksanvuotiaana perheen valokuvausalan yrityksestä. Viisitoistavuotiaana hän muutti jo omilleen ja päätyi töihin valokuvaamoon. Nuoruusaikaan mahtui tarjoilijan ja DJ:n töitä sekä kouluttautuminen laivakokiksi. Myyntityö vei kuitenkin mukanaan. Pasi on myynyt kodin elektroniikkaa, huonekaluja, tupakkaa ja liikelahjoja ennen nykyistä, vuonna 2009 alkanutta yrittäjäuraansa Oy TuloksenTuplausToimisto Ab:ssä. Nyt työnä on kouluttaa myyjiä ja asiakaspalvelijoita sekä auttaa yrittäjiä markkinoinnin kiemuroissa.

Ihmisten palveleminen on Etelä-Pohjanmaalla syntyneen miehen sydäntä lähellä ja se on vienyt puhumaan kouluihin, järjestöjen tapahtumiin, messuille ja seminaareihin. Hänet tunnetaan erityisesti energisestä ja mukaansatempaavasta esiintymisestä sekä konkreettisista ohjeista ja vinkeistä.

 

Ohjeita lavajuontajalle

Omalla urallani ikimuistoisin sisäänjuonto sattui eräässä seminaarissa, jossa meitä puhujia oli kolme. Tilaisuuden isäntä aloitti tilaisuuden näin: ”Tervetuloa, tänne xx-seminaariin. Kuten tiedätte, pienellä budjetilla näitä joudutaan tekemään, joten koitetaan nauttia näistä mitä saatiin tilattua tänä vuonna”. Näin kuinka koko salillinen hartioita lysähti alaspäin.

Whartonin ylipiston professori ja kirjailija Adam Grant listasi omassa artikkelissaan kolme pahinta mokaa puhujan esittelyssä/sisään juontamisessa.

1. Älä lue puhujan elämäntarinaa paperista. (verkkosivuilta, kirjan takakannesta jne.)

Elämäntarinat tai työhistoriat on tylsiä. Niitä ei kukaan jaksa kuunnella, varsinkaan tylsästi ääneen luettuna. Tilannetta pahentaa se, että harva meistä on hyvä lukemaan selkeästi ääneen taaplaamatta. (Kokeile vaikka.)
Sen sijaan luettele kolme-neljä mielenkiintoista yksityiskohtaa puhujasta.

2. Älä kerro puhujan materiaalista

Älä paljasta mitään puhujan materiaalista. Älä varsinkaan koko humpan juonta, tai edes pieniä paloja sieltä täältä. Älä missään nimessä esittele aihetta ainakaan arvaamalla mistä sisällössä on kyse.
Kerro puheenvuoron tarkoitus tai puheenvuoron otsikko, mutta älä tee arvioita tai olettamuksia. Esittele lyhyesti ja esittä lopuksi vaikka kysymys, johon puhuja voi vastata puheenvuorossaan.

3. Älä tee puhujasta superihmistä

Älä missään nimessä yli-ylistä puhujaa valtavilla mainesanoilla. Älä käytä sanoja mestari tai guru.
Jos ylistät liikaa, kuulijoiden odotuksen voivat nousta taivaisiin ja pettymys voi olla valtava, jos puhuja onkin ”vain” hyvä.

Mieluummin alilupaa ja anna puhujan ylitoimittaa kuin päinvastoin.